Definitie bomen rooien

Wat is een boom rooien nu eigenlijk? Waar staat het begrip voor? Wat is de definitie? We hebben het opgezocht. Een boom is en blijft een boom. Rooien betekent het compleet uit de grond halen van een gewas (dus boom) met wortels en al. Het begrip rooien wordt ook veel gebruikt in de aardappelteelt. Hier betekent het, het oogsten van de aardappels door ze uit de grond te halen. Bomen rooien betekent dus het compleet uit de aarde halen van de boom.

Rooien niet hetzelfde als kappen?

Als je heel specifiek naar de definitie kijkt dan is het bomen rooien niet gelijk aan het kappen ervan. Als je een boom gaat kappen dan kun je het laatste deel van de stam nog laten staan. Hierdoor zijn de kosten van het kappen ook wat lager dan de kosten van het rooien van bomen.

Waar kies jij voor?

Wil jij dat de bomen gerooid worden? Of wil je ze laten kappen? Het kan soms mooi zijn om de boom te laten kappen. Je kunt dan nog iets moois maken van het het laatste stuk stam wat er overblijft. Als de boom plaats moet maken voor een weg of voor gebouwen dan kun je niets anders dan de bomen te laten rooien. Dus compleet uit de grond te verwijderen.

Bespreek de mogelijkheden

Indien je van plan bent om bomen in je tuin te rooien, is het verstandig om het aanbod te vergelijken. Daardoor is het mogelijk om een goed beeld van de markt te krijgen en kun je besparen op de totale kosten die je moet maken. Met onze offerte service is dit mogelijk en kom je snel in contact met hoveniersbedrijven.

Bekijk de volgende pagina’s:

> Bomen rooien
> Kosten
> Garantie
> Mogelijkheden
> Advies